Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DanielPuschman

22. 3. 2011 16:10
nevím, co vás pobuřuje

Ano, jde o ten sud s naftou, a ano, jde o to, aby si to kdo měli Lybii pod kontrolou udrželi tuto kontrolu nadále, nyní prostřednictvím nějaké jiné figurky. Fakt, že jim to nijak zvlášť nešlo a exsoudruh Kadáffí je, byl a bude zmetek, a fakt, že se jim to asi vymkne z rukou a situace využije Muslimské bratrstvo a ropu sice dodávat bude, ale ty peníze neutratí za děvky, ale za globální džihád, je smutný, ale EU vedou naprosto neschopní komedianti, stejně jako její země. Koho jsme si zvolili, toho máme.

Opravdový politik, jako Churchill, Thatcherová či Reagan, v čele Evropy, to je marný sen. EU vedou zdefraudovaní neomarxisti, jejichž jediný zájem jsou jejich vlastní prachy. Tak se ničemu nedivte. Koho jste volil, mimochodem? Jestli některou z parlamentních stran, tak si na nic nestěžujte. Jestli ne, tak promiňte.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

22. 3. 2011 20:26
Re: nevím, co vás pobuřuje

Á, další věřící. Věřící na fungující svobodné volby.;-)

0 0
možnosti
MK

sarumánek

22. 3. 2011 15:24
ale no tak...

Zkuste příště zapojit do psaní méně slepě pobouřených, skoro až nenávistných emocí a více zdravého rozumu a logického uvažování. Nejde jenom o Lybii. Naše euroamerická společnost už delší dobu hlásá, že nikde na světě nelze tolerovat zločiny proti lidskosti, k nimž jistě patří i systematické vyvražďování vlastního obyvatelstva. Že proti takovým zločinům lze zakročit silou zvenčí a vynutit si tím např. dodržování rezolucí OSN. Tato doktrína platí už pár desetiletí, aspoň tu jugoslávskou intervenci jste mohl zaregistrovat - tam opravdu o nic zištného, natož o ropu nešlo. A co třeba Francouzi (opět pod patronací OSN) ve Rwandě? Jaksi jste úmyslně "zapomněl" vzít do úvahy, že i lybijskou akci posvětila OSN, nezablokovala ji ani Čína a Rusko a souhlasí s ní i Liga arabských států! Je snad celý civilizovaný svět narozdíl od vás bandou "zatracených šílenců"? Lidé, kteří úmyslně zatajují podstatnou část pravdy, aby jim to "vyšlo" jsou hrozně nezajímaví a číst jejich výplody někdy až odpudivé.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

22. 3. 2011 16:11
Re: ale no tak...

Jak souvisí Liga arabských států s civilizovaným světem?

0 0
možnosti
O

Ošča

22. 3. 2011 11:44
Takže Obama horší Bushe ?

Asi se musel ten smířlivý Obama zbláznit, že neposlouchá pravdu dobráka Kadáfího a posílá tam stíhačky. Asi se musely všechny ty pomazané hlavy co sedí v radě OSN  vč. vždy oportunistických Rusů, Číňanů a Arabů pomást, že rozhodli o akci. Měl by jim to tam zajet proboha pan Litoš zasvěceně vysvětlit ať nežijí v omylu !

Mne vždycky fascinují lidi, kteří do r. 1989 seděli někde v brlohu v teple, trpně přijímali o 180 % obrácenou socialistickou "pravdu", neřekli veřejně ani popel a teď když už mohou a nehrozí jim za to žádný trest rozumují na téma zlých kapitalistických států. Přitom demokratické hodnoty, svobodu slova berou za absolutní samozřejmost, ale pořád jí okopávají kotníky, plnými hrstmi ji nyní využívají, no řekl bych v jejich případě zneužívají. Doporučuji těmto lidem odstěhovat se do KLDR a zkusit si znovu co je to diktatura někoho !

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

22. 3. 2011 16:13
Re: Takže Obama horší Bushe ?

Svržení soudruha Kadáffího je OK. Problém vidím v tom, kdo přijde po něm. DOmnívám se, že to bude něco na Kosovský způsob. Čili NATO bojující za zájmy Ligy arabských států a Muslimského bratrstva.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Janičáři

0 0
možnosti
B

Beldor2

22. 3. 2011 11:22
Nechapu to

Me neuveritelne irituje logika nekterych diskutujicich tvrdicich ,ze kdyz nezasahla OSN/NATO ve pri genocidach ve rwande , rudych khmeru, pri vyvrazdovani kurdu nebo anektaci tibetu , tak musi nechat kadafiho zmasakrovat si vlastni obyvatelstvo , jinak jsou to pry pokrytci:-P Z meho pohledu je to neuveritelny nazor.Misto abysme byli radi , ze svet se konecne o zabijeni vlastniho obyvatelstva diktatory zajima , tak nadavame kvuli intervenci... Je mi z nekterych nazoru na bliti Rv

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 3. 2011 13:01
Áno evidentne to nechápete

a fascinuje ma kde beriete istotu, že sú veci tak čiernobiele. Že Kaddáfí je vrah a terorista a proti nemu stojí zomknutý utlačovaný ľud, ktorý potrebuje pomoc západu. Skúste sa nad tým zamyslieť.

Kaddáfí je aký je, ale na rozdiel od Saddáma ( voči ktorému si hrozbu jadrových zbraní tiež amíci vycucali z prstu ), nepodnikol útok na cudziu zem. Zahájil útok proti povstalcom. Povstalci majú podporu fundamentalistov. V severnej Afrike žiadna demokracia nefunguje, je to vždy boj jednotlivých klanov o moc. V Líbyi sú veľké ropné zásoby. Kto je u moci, má peniaze. Je skutočne boj o moc v tejto krajine bojom utlačovaného ľudu proti diktátorovi? V krajine ktorá má skoro nulový štátny dlh a životnú úroveň v tejto oblasti jednu z najvyšších?

Skúste si klásť otázky a možno vytriezviete s takého naivného názoru aký ste prezentoval v svojom komente.;-)

0 0
možnosti
Z

zdenek11

22. 3. 2011 10:35
Je to smutné

číst některé názory "diskutujících". Chce se mi říct, že si mnozí nevidí ani na špičku nosu, ale nic jim nebrání vynášet soudy v tak tragických událostech, jako je napadení Libie (nic jiného to není). Moje podpora autorovi článku je jednoznačná, protože to tak i já cítím.

0 0
možnosti
B

boubinek

22. 3. 2011 10:55
Re: Je to smutné

Je mi vás líto, když jste schopen souhlasit s autorem. Prozatím si zopakujte gramatiku- Libye;-)

0 0
možnosti
OB

Ota Brenten

22. 3. 2011 9:17
Jde o riskantní a nevděčný pokus...

...prosadit nějaké hodnoty - je otázkou složité diskuze zda vhodných a lepších.

Peníze bych v tom neviděl. Jistě - pro zbrojařské firmy je to zajímavé, ale o nasazení zbraní rozhodují politici, kteří zastupují státy, které na tom jako celek mohou jenom prodělat (rostoucí státní dluh USA a pod.). Jistě - vysvětlením by mohla být korupce těch politiků těmi zbrojařskými firmami, ale tak paušálně obviňující bych bez důkazů nebyl...

A peníze a ropa ? Kdyby svět nechal bez reptání Kaddáfího tak do dvou dnů zlikvidovat poslední odpor v Benghází, tak by od něj mohl přece klidně dál ropu kupovat - sám Kaddáfí tak před dvěma týdny zval tankery do jím opět obsazených přístavů - jaký by měl být problém s přístupem k libyjské ropě ? Snad že by svět měl od vzbouřenců lepší cenu ? No já myslím že by pro ně bylo velmi jednoduché se rychle zorientovat ve světových - tedy tržních cenách a že by si je dopřáli...

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 3. 2011 10:42
Re: Jde o riskantní a nevděčný pokus...

Uniká Vám jeden faktor:

Jedná sa o muslimskú zem a ich zvyky. Kaddáfí ako správny kšeftár ropu predával tomu, kto zaplatí. Lenže po povstaní to už vyzeralo, že Kaddáfí padne a takmer všetci západní politici pribehli s jeho oficiálnym odsúdením a vyslovením podpory povstalcom. Samozrejme naprosto zištné gestá s ropným pozadím. Získať sympatie nových vládcov a ich ropu. Ale "odsúdený a zhanobený" Kaddáfí začal to povstanie likvidovať. Je veľmi pravdepodobné, že by to potom európskym politikom vrátil všetko aj s úrokmi a ropu začal predávať napríklad do Číny. Kšeft je kšeft, ale muslim má tiež svoju hrdosť.;-)

0 0
možnosti
S

socbubák

22. 3. 2011 8:18
-

Husák padne. Z jeho lidí se stanou rebelové a ze "současných" rebelů vládní síly a pro obyčejného člověka nic dobrého nepřijde. O něj totiž vůbec nejde...

Jistě. Pokud chce stát někdo celý život za větrem, schován před bouřemi života, tak o něho nikdy nešlo a nepůjde, to dá rozum. Pak je celkem zbytečné fňukat nad svým osudem, když je to osobní volba.

Rv

0 0
možnosti
PV

weitinger

22. 3. 2011 8:03
***

Nevím, nevím. Dobrý článek to je. Jen se divím, že tady těm lidem kolem blogů ještě nedošlo, že se až nápadně a s naprostou železnou pravidelností, samozvaní SPOJENCI pustí vojensky, agresorsky do nějaké malé zemičky - těch příkladů z posledních let je více - a tam konají DOBRO. Jejich dobro. Jen ten výběr, kde zákeřně zaútočí mi nějak neštymuje. Co Bahrajn? Jemen? Kde byli, když se mezi sebou pobíjeli ve Rwandě - 1 000 000 - ubitých mačetami? Proč nevlítnou do Číny, kde údajně potlačují tybeťany? Je to pořád dokola a propaganda způsobila, že si myslíme: je to vysvobození domorodců. Ale omyl: je to AGRESE!!! V čí zájem? Na to si odpovím, když se kouknu u benzinky na cenovku. 

0 0
možnosti
JB

baranka

22. 3. 2011 8:24
Re: ***

Do Číny nemohou , protože OSN by to neschválila . Tato podle Váš "AGRESE" je posvěcena radou bezpečnosti . :-/

0 0
možnosti
C

Chrchel33

22. 3. 2011 1:11
Lituji

že jsem si váš článek přečetl, byla to ztráta času. Ještě ho trochu obětuji pro napsání tohoto komentáře, třeba vás to odradí od psaní dalších takových nesmyslů;-D

0 0
možnosti
PT

Howard

22. 3. 2011 5:58
Re: Lituji

souhlasim

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

22. 3. 2011 0:34
Brežněv v pekle tleská ručičkama

Vyjímečně pěkný a zasvěcený blog. Vzácný úkaz mezi ostatními převažujícími bláboly.

A již teď je zřejmé, že si dobrodruzi, bombardující cizí státy, i tentokrát naběhli. Nikomu to nepřinese nic dobrého. O to smutnější, že se podařilo zneužít i RB a zjevná agrese není právně agresí.

 Brežněv v pekle tleská ručičkama - jeho doktrína přežila a chopilise jí i na "druhém břehu." Ale Kadáfí není dobrák Dubček, Sarkózy by udělal nejlépe, kdyby Eifelovku nechal obložit pytli s pískem. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik