Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TX

Tomas_X7

21. 3. 2011 8:38
Důvody

Proč asi šla tak vehementně do války zrovna Itálie? Z jednoduchého důvodu. Jakmile by Kaddáfí porazil povstalce, začal by protivníky nemilosrdně likvidovat ve velkém a na březích Itálie by přistávala improvizovaná plavidla statisíců Libyjců. A co s nima? V takové situaci vám nezbývá nic jiného, než bránit Itálii tím, že půjdete zastavit Kaddáfího do Libye. Hranici země -země můžete ubránit s minimalizací ztrát na životech uprchlíků, ale hranici moře-země prostě neubráníte jinak, než že utopíte statisíce uprchlíků! Takže vám nezbývá, než menší zlo. Evropa ztrácí pud sebezáchovy a díky za každý projev pudu sebezáchovy a tohle je pud sebezáchovy. Sice ti uprchlíci budou v každém případě, jen kdyby zcela zvítězil ten cvok Kaddáfí, tak jich bude 50x víc. Jak s ním můžete jednat, když odjakživa cíleně lhal? A zažil jsem, jakej strach z něj měla třeba Malta už v 80. letech minulého století.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

21. 3. 2011 11:32
Re: Důvody

Uprchlíky netopit, uprchlíky internovat a až se nahromadí, tak je vrátit všechny najednou. :-)

0 0
možnosti

jjencek

21. 3. 2011 8:38
Kdo nic nedělá, nic nezkazí, nikdo mu nenadává,

když bylo obléhané Sarajevo, po lidech tam stříleli jako po králících, tak slavná Evropa se zmohla na rezoluce, kterým se Srbové vysmáli. A co Srebrenica? Když pak Američani začali bombardovat Srby a vyhlásili bezletovou zonu, tak byl po letech utrpení rychle konec. Teď Američanům nadávají, že ale bombardovali Srby.... Když Tony Blair potřásl Kadáfímu rukou, protože se přiznal, že že nechal dát bombu do Pan American co spadlo na Lockerbie a vydal své dva teroristy, kteří jsou už zase doma, to se vám líbilo, to se vám opravdu nechtělo blejt?

0 0
možnosti
HPP

harmonická perzistence paměti

21. 3. 2011 9:23
Re: Kdo nic nedělá, nic nezkazí, nikdo mu nenadává,

R^

0 0
možnosti
P

pooo

21. 3. 2011 8:35
.

Vy jste si zapnul televizi předevčírem, nebo máte sklerozu.Proboha , to je zase blábol.

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

21. 3. 2011 8:35
no

autor nám sděluje , že kadáfí je mírumilovný a moudrý vládce,který nedá na svůj lid dopustit,je velice moudrý,prozíravý a zejména spravedlivý...................řeknu vám jen jedno :VŠECHNY DIKTÁTORSKÉ REŽIMY SVĚTA VČETNĚ LYBIJSKÉHO BY MĚLY BÝT SMETENY Z POVRCHU ZEMSKÉHO ZA POUŽITÍ TÉ NEJBRUTÁLNĚJŠÍ SÍLY A JAKÝCHKOLI VOJENSKÝCH PROSTŘEDKŮ . vám se to tady mudruje,ale běžte si zkusit žít do libye,severní koreje,barmy,na kubu,nebo k souhovi čávézovi coby obyčejný člověk.nepřežil byste tam ani měsíc,to vám garantuju..................

0 0
možnosti
AR

ttata

21. 3. 2011 8:39
Re: no

jasně, takže pozítří zaútočíme na Kubu, pak na Venezuelu a nakonec NATO vtrhne do Číny, prostě budem všude dělat světový pořádek.......bloger má pravdu, jde jen o ropu a o peníze

0 0
možnosti
GB

gogobago

21. 3. 2011 8:13
Vy jste troubelín

V historii se lze poučit v tom, že diktátorům vyhrožujícím všem okolo se nikdy nesmí ustupovat. Kadáfího policie a žoldnéři (nikoli lybijská armáda ... ta v podstatě neexistuje) stříleli do bezbraných lidí. Proto se ozbrojili. Co byste dělal vy, kdyby se po Vaší zemi potloukalo spousta číňanů s kalašnikovem a prohlašovalo se za českou armádu?

0 0
možnosti
HPP

harmonická perzistence paměti

21. 3. 2011 9:27
Re: Vy jste troubelín

přesně napsáno! (včetně otitulování dotyčného).

0 0
možnosti
OO

odborar

21. 3. 2011 7:53
Vůbec nevíte o čem píšete. Vraťte se k povídkám.

Jestliže máme chránit a podporovat nešťastné „civilisty“ v Libyi, pokojně střílející na vládní vojáky, proč za stejnou činnost neoslavujeme a nepodporujeme Tálibánce v Afghánistánu, nebo příslušníky al-Káídy na jiných místech? - Ti civilisté žádali Kadafího v demonstracích, aby odstoupil a dal průchod demokracii. Vy jste zapomněl na podstatný fakt, že on do nich jako první začal střílet ostrými, bombardovat je z letadel, vrtulníků a střílel do nich děly a minomety. To se na mě nezobte, ale to je barbar, nejen diktátor!  Až pak se ti civilisté ozbrojili a začali do Kadafího squadry střílet. Ovšem tyhle souvislosti buď úmyslně pomíjíte či lživě zamlčujete! Zároveň pomíjíte, že vojska států tam uplatňují rezoluci OSN o bezletové zóně, tedy nenapadly Libyi svévolně. Rovněž pomíjíte to, že Kadafí vyhlásil příměří a dál bojoval a masakroval civilisty. Celkem 8000. Ovšem vám je to zřejmě málo, že? Vy byste ho nechal vyvraždit celou opozici. Nejste náhodou bývalý komanč?

0 0
možnosti
GDP

depeyrac

21. 3. 2011 8:10
Re: Vůbec nevíte o čem píšete. Vraťte se k povídkám.

R^

0 0
možnosti

slichtaj

21. 3. 2011 7:04
karma!

Napsáno velice výstižně....

0 0
možnosti
PV

vasidiv

21. 3. 2011 8:47
Re: karma!

R^R^R^R^

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

21. 3. 2011 7:01
trochu patetické a melodramatické

ale v podstatě pravdivé zhodnocení reálií ...

Zase jsme se nechali navrtat do píchnutí do vosího hnízda.

0 0
možnosti
W

wiki5

21. 3. 2011 3:20
ten

teatralni zaver je teda dilo

0 0
možnosti
MH

Martin_H

21. 3. 2011 3:13
Zprávy Brouka Pytlíka...

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

21. 3. 2011 5:28
Re: Zprávy Brouka Pytlíka...

Taky nad tím žasnu, co nám to tu píše za "eksperty", činící dalekosáhlé závěry z konce jednoho žokeje na velbloudu. Problémy Evropy nesouvisí s Kaddáfím, ale s naprosto bizarní imigrační politikou, v jejímž rámci musíme živit každého, kdo sem dopádluje. Politické změny v severní Africe to mohou trochu zhoršit, ale Kaddáfí těžko to těžko může vyřešit. (A jak ukazuje historie, on to NECHCE vyřešit, protože právě status quo ho činí důležitým.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik