Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Kolokol

20. 3. 2011 16:57
Jaká je realita světa

Člověk je odpradávna tvor, který se sdružuje do tlup (rodina, kmen, stát). To byla vždy jeho evoluční výhoda proti stádním tvorům, jako je třeba pakůň. A ty tlupy prostě vždy ovládaly nějaké území, jednotlivci pracovali ve prospěch především své tlupy, tlupy mezi sebou obchodovaly, silnější zahnala tu slabší, slabší se proto zase spojila s nějakou silnější a celé to je propletenec různých zájmů a vztahů. Takhle to v lidské společnosti bylo, je a vždy bude. Někteří lidé si ale myslí, že toto vše najednou přestane platit jenom proto, že to chtějí. Mají dojem, že když se budou chovat jako ten pakůň, bude se klidně pást, nebude nikomu ubližovat a ten vedle nebude ubližovat jemu, tak bude na světě dobře. Jen neví, že o kousek dál krouží lvi a hyeny.

0 0
možnosti
NC

nesmrtelný Chuck

20. 3. 2011 16:59
Re: Jaká je realita světa

přesné!!!!!!!!R^

0 0
možnosti
NC

nesmrtelný Chuck

20. 3. 2011 16:55
Hele český Švejku, jak vyslovíš své myšlenky

jsi trapný. jasně říkáš, že znáš jen to, co je vidět a co ti milostivě dovolili abys věděl. Zásadně nevidíš pod pokličku, co se neříká či co je pravý důvod věci. Ale to je na tebe příliš složitý. Ty vidíš jen černobíle a hlubší zamyšlení ti je cizí, jako většině ostatní Spolušvejků v národě. Všechny vím , všechno znám. Jen sám neumím nic.:-/:-/:-/

0 0
možnosti
S

Sid2007

20. 3. 2011 17:00
Souhlas. Páně Bouček, Švejk, pragmatici za ČSSR, Klaus

to je, jak se zmiňuji pdrobně jinde, povaha českého maloměšťáka. Proto je pilný oportunista za každého režimu a situace, Klaus, prototyp maloměšťácké duše, stále populární.

0 0
možnosti
JK

freedom1989

20. 3. 2011 16:52
Evropa ukázala, že není mrtvá, pane

Máte to popletený jako řada diskutujících. S vaším přístupem by tady dodnes vládli nacisti nebo komunisti. Lidi jako vy si svobodu nezaslouží, když ji nepřejí ani jiným. Je velká škoda, že jste si nemohl aspoň kus svého života prožít pod Saddámem nebo Kaddáfím. Ale vám by se to asi líbilo podobně jako se vám zřejmě líbilo pod Husákem a Miloušem RvRv. Klasický český přizdi.. áč.

0 0
možnosti
NC

nesmrtelný Chuck

20. 3. 2011 16:57
Re: Evropa ukázala, že není mrtvá, pane

R^R^

0 0
možnosti
O

olesian

20. 3. 2011 16:24
miliony

miliony libyjců ve francii mě trápí daleko méně než milon ukrajinců a ukrajinek v praze

0 0
možnosti
P

Pavel_999

20. 3. 2011 16:58
Re: miliony

Presne tak!

0 0
možnosti
O

olesian

20. 3. 2011 16:20
výběr

někdy bohužel nelze udělat nic jiného než to,že se civilizovaný a humánní demokratický svět musí postavit na jednu stranu,musí si vybrat a on si vybral a vybral si dobře.děkuji

0 0
možnosti
P

pěnice

20. 3. 2011 16:36
Re: výběr

Civilizovaný svět si vybral? Tak jako v Iráku bude svět učit něco,co dotyční nechtějí? Kolik je vlastně povstalců??? Kdo tam byl a viděl na vlastní oči??? Nebo je to stejná propagahda jako byla o Iráku,než je napadli a teď neví,jak odtud vycouvat? Kde jsou ty chemické zbraně o kterých jsme četli a kde nic tu nic???

0 0
možnosti
S

Sid2007

20. 3. 2011 16:12
Autor zní jako V. Klaus, tedy permanentní oportunismus

Václav Klaus, miláček českého maloměšťáka a oportunisty za KAŽDÉHO režimu a situace, protože je jeho typickým ztělesněním, rádoby "konzistentní konzertvativec", který začal svoji lukrativní kariéru za komunistické totality tím, že mu strana a vláda v KRVAVÝCH 50. letech porvé dala ZELONOU přijetím na STALINSKOU VŠE a tam na nejvíce prokádrovaný směr, zahraniční obchod, měl nastoupit do jedné z StB agenty prošpikované PZO, Ligna n.p. právě v Lybii. Protože ho ale jeho Mamá chtěla mít, ve své známé OPIČÍ lásce blízko u sebe, "spíše náhodou", jak Klaus v 90. letech v autobio napsal, mu strana a vláda dala místo !vědeckého pracovníka" studujícího třídního nepřítele, západní ekonomiky, na EÚ ČSAV. Takovým konzervativcem tento synek přivandrovalce z Podkarpatské Rusi (který jako činovník KSČ si odtud přivezl bolševické praktiky z první ruky a SSSR a KSČ zůstal věrný až do své smrti v normalizovaném roce 1974) , že ho a jeho choť, dcerku komunistického pohlavára, Lívii ROSAMUNDU pokračování

0 0
možnosti
S

Sid2007

20. 3. 2011 16:22
Re: Autor, Klaus, český maloměšťák a oportunista

... Lívii Rosamundu Mištinovou-Klausovou vysílal, bez dozoru, opakovaně a až na 5 měsíců na tzv. "studijní pobyty v kapitaliustické cizině", počínaje dávno před Pražským jarem. Klausovy zprávy po návratu, předkládané ZO (Zvláštnímu oddělení) na EÚ ČSAV (této delftské věštírně ÚV KSČ) a na příslušném odboru ÚV KSČ, byly pověstné svojí pedantickou podbrobností včetně toho koho ze "zrádných emigrantů" "venku" viděl, kdo co číkal, včetně bývalých kolegů z EÚ, kteří utekli na Západ.

Klaus a jeho (nejen vizuální) dvojník z PÚ ČSAV (nástupce EÚ), Karel Koechler, důstojník StB a KGB, z USA za Šaranského atd. v Berlíně vyhandlovaný a pak posazený vedle Klause, v době Gorbyho perestrojky se podíleli na rozpracování plánů předání moci až bude nutná změna režimu i v ČSSR.

I na jaře roku 1998, po Sarajevu, na volebním mítinku ODS na Vinohradech, lžipravičák Klaus, keterý dělá radost Putinovi i KSČM, veřejně zesměšňoval USA kdy turisté opouštěli díky Klausovi Libijci koupené hotely v Praze.

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

20. 3. 2011 15:40
česká národní vlastnost poslední doby

je kritizovat rozhodnutí druhých (ať rozhodčích v hokeji nebo politiků) z tepla obývacího pokoje s pivem před svítící televizní obrazovkou. Že by třeba USA, západní Evropě a Izraeli by nejvíce vyhovovalo, kdyby se v Libyi vůbec nic nedělo a Kaddáfí vládl neomezeně dále ? Ono totiž za odstraněním Kaddáfího přijde nestabilní státní zřízení s tendencí k fundamentálnímu islamizmu a Libye začne fungovat jako most do Evropy pro obyvatele středoafrických zemí, což přinese mnohem více problémů než nějaký diktátorsky režim vlastnící 40 stíhaček staršího typu (dneska už zřejmě mnohem méně než 40...) Ty libyjské zdroje ropy byly až  do března jistotou jak pro Evropu, tak pro Kaddáfího, a jakákoli změna stavu přinese růst ceny ropy na světových trzích-jistě už zítra

0 0
možnosti
J

Jeden_normalni

20. 3. 2011 15:55
Re: česká národní vlastnost poslední doby

Nepříjde Vám,že se spíše vymkl nenásilný převrat,řízený někde z venku,svým strůjcům z rukou?Mě se zdá,že to mělo proběhnout stejně,jako to proběhlo v Egyptě a dalších okolních státech,ale ten zloduch se držel u pádla zuby nehty,a tak muselo být demonstrantům pomoženo.

0 0
možnosti
D

dampfer

20. 3. 2011 15:02
Prosím

vojáci Arabové neumějí válčit, umějí si nalepit pod kabát miny, nebo jsou-li ve většině, umějí zapíchnout na ulici Amíka. Letecky se nic nevyřeší a vojáky tam poslat nemohou, bylo by to velice drahé otevření další fronty po Iraku, Afghanistanu už neúnosné. Na konec bratr Husajn Obama si je toho vědom a dělá jen ksichty bu bu bu.

Spravedlivý konec to nevezme, africko-arabský naturel je úplně někde jinde a je mnohem horší, než si umí Středoevropan představit.

0 0
možnosti
SI

saharské iglú

20. 3. 2011 14:59
pro autora blogu

jezdíte a chcete jezdit autem? Používáte výrobky z umělých hmot? Ten svůj "blog" jste napsal na počítači? Jste spokojen se svou životní úrovní? Neprotestujete  proti spalování fosilních pali? Nemáte nějakou alternativu ? Pokud jste na výše uvedené otázky odpověděl vesměs  ano , tak laskavě držte.............!

0 0
možnosti
OG

Kirů

20. 3. 2011 15:39
Re: pro autora blogu

Takže vpád vojsk Waršavské smlouvy 21.srpna 1968 byl taky  OK ?  Vždyť SSSR jsme taky dováželi ropu. A sověti taky chtěli abychom se řídili jejich zavedeným pořádkem.

0 0
možnosti
M

multikulturista

20. 3. 2011 14:55
Mate v tom, pane, poradny gulas

vas prispevek ma prichut Mnichova 1938. Nastesti se tentokrat Sarkozy nezachoval jako Chamberlain a Daladier v te dobe. At se vam to libi nebo ne, dnesni svet by mel akceptovat "humanitarni vmesovani" do zalezitosti diktatorskych rezimu ! A pokud jde jeste o zmineneho Sarkozyho, patrim mezi jeho politicke odpurce - nevolil jsem ho ani v roce 2007 a volit ho nebudu ani pristi rok. V libyjske krizi mu vsak patri R^

Pariz, brezen 2011

0 0
možnosti
J

Jeden_normalni

20. 3. 2011 16:05
Re: Mate v tom, pane, poradny gulas

Jste totálně mimo.Srovnáváte nesrovnatelné.Jediná podobnost Mnichovem 1938 je v tom,že se Francie montuje do jiné suverénní,tak jako Německo.

0 0
možnosti